Leje projektor + lærred til møder, events og konferencer. Vejledning til opsætning af lærred og projektor.

Placering af projektor & lærred

Projektions Lærreder

Lærreder til projektion fås i mange formater, størrelser og med diverse egenskaber. De mest brugte er front-projektions lærreder, hvilket betyder at projektoren belyser dem forfra. Det er også muligt at få bag-projektions lærreder, hvilket har den fordel at de belyses bagfra og dermed ikke har projektoren stående foran. Ulempen er dog at det kræver væsentlige kraftigere lysstyrke for projektoren der belyser fra bagsiden. Lærreder har typisk 4:3 eller 16:9 format som angiver størrelsesforhold på sider.

Billede Justering

Justering af projektorens billede kan nemmest ske fysisk fra start, med den rigtige placering. Projektor linser har en zoom funktion, men der er oftest begrænset og bruges til finjustering. Derfor er det afstanden mellem lærred og projektorlinsen der bruges som fysisk zoom og jestering af billedets størrelse. Keystone er en digital funktion der ændre på retningen billedets sider og dermed mere rektangulært. Du kan læse mere om justering af keystone og projektor billedet her: Keystone Correction.
Billig projektor leje til små møder, events og fester. God til bryllup, konfirmation og andre begivenheder.

Placering

Projektoren bør så vidt muligt placeres midtfor lærredet (center placering), for at få det bedste billede og samtidig udnytte linsen bedst. Højden projektoren bør stilles i, anbefales til ca. 0,5 - 1,0 meter over gulvet. Idealhøjden er typisk ca. underkanten af lærred, men billedet kan altid justeres med vertikal keystone. Moderne projektorer er ofte udstyret med både vertikal og horizontal keystone. Horizontal keystone kan hjælpe med opretning af billedet for projektorer der står skævt for lærredets center.
FullHD projektor med god linse, lysstyrke og opløsning til udlejning.

Afstand til Lærred

Projektoren zoomes mest effektivt ved at flytte den frem eller tilbage mod lærred. Når du stiller projektoren op i forhold til lærredet er det vigtigt du benytter den anbefalede afstand. Det betyder nemlig at projektoren kan fylde lærredet ud og billedet passer til lærredets størrelse. Eksempelvis stilles projektoren ca. 3 meter foran de mindre lærreder og ca. 5 meter foran de store lærreder. Du kan til sidst finjustere billedestørrelsen ved at benytte projektorens zoom på linsen.
Leje af lærreder og projektorer til private- og erhvervs arrangementer.

Short-Throw

Projektorer der kan stilles direkte foran lærredet (0,5-0,8 meter) kaldes for "Short-Throw" projektorer. Deres linse er designet så den spreder lyset ud på stort område, men med kort projektions afstand. De bruges ofte i undervisnings lokaler og ved andre opgaver hvor man ønsker frit område foran lærredet til at foredragsholder eller andre kan bevæge sig rundt uden at blokere lysstrålen. De kan også bruges til møder og mindre konferencer og lejes til de små og mellemstore projektor lærreder.

Trinvis Opsætning af Projektorer & Lærreder

  1. Lærredets fod/ben foldes ud.
  2. Lærredet monteres på ben eller trækkes ud af kassetten.
  3. Projektoren placeres i den anbefalede afstand foran lærredet.
  4. Projektorens linse skal stå så den er centreret med lærredets midte.
  5. Projetorens hældning justeres med små skrueben foran, nederst på projektorhuset.
  6. Der kan evt. justeres keystone for at rette siderne op, så de passer med lærredets kanter.
  7. Billedets størrelse kan finjusteres med zoom funktionen på projektorlinsen.
Placering af projektoren og lærred der lejes til møder, konferencer og mindre fester.