Eksterne antenner til trådløse mikrofoner - Gode råd til opsætning, brug og leje af antenner og combinere

Eksterne Antenner

Retningsbestemt

Der er to typer eksterne antenner der bruges til trådløse mikrofoner - den ene type er retningsbestemte (directional) og den anden rundstrålende (omnidirectional). Den retningsbestemte opfanger en retning og omnidirectional hele vejen rundt.

Antenne Forstærkning

De fleste retningsbestemte antenner der bruges til trådløse mikrofoner har indbygget aktiv forstærkning - det betyder du booster signalet antennen opfanger for bedre modtager. Forstærkningen kan typisk vælges til enten +3dB eller +10dB.
Sennheiser trådløs mikrofon diversity eksterne antenner

Diversity Modtager

Man ser næsten altid at der bruges 2 antenner i forbindelse med en modtager til trådløse mikrofoner. Grunden er at modtageren bruger diversity modtagelse og det kræver to antenner der bør have forskellige placering og vinkel - grunden er at modtager hele tiden tager signalet fra den antenne med det bedste radiosignal. Derfor bør antenner altid have minimum 20-30cm. afstand og sidde drejet med forskellige vinkler. Større afstande mellem eksterne antenner på 0,5-1,5 meter er ingen problem.
Antenne combiner til trådløse Sennheiser mikrofoner

Combiner

Antenne combiner er en samleboks der aktivt samler signalet fra et sæt antenner og fordeler det ud til indgangen på typisk 4-8 modtagere. Det betyder du kan bruge et enkelt sæt eksterne antenner til at forsyne flere modtagere. Det er muligt at forbinde 1-4 combinere sammen i et fællesskab, hvor der kun bruges et sæt antenner, til modtagelse fra alle trådløse mikrofoner der benyttes til arrangementet. Det er vigtigt combiner, antenner og mikrofon modtagere passer sammen frekvensmæssigt.
Stativer til montering og installering af eksterne antenner til trådløse mikrofoner

Antenne Montering

Eksterne antenner monteres ved koncerter og stormøder ofte på mikrofonstativer, enten hvor de kan flyttes til en høj position eller på en lav stander der sættes på en scene eller lignende fast underlag. Mikrofonstativet som "antenne stativ" har den fordel at der kan antennen placeres ca, 2,0 meter højt oppe i luften og dermed få en godt signal mellem mikrofon sender og modtagere via antennen. Enkelte gange monteres antenner i rig eller højt i stativer, ved opgaver hvor det passer bedre til venue og arrangement.

Leje af eksterne antenner til trådløse mikrofoner

  • 2 - 24 stk. Trådløse Mikrofoner (Modtager + Sender).
  • Antenne Combiner (min. 4 kanaler).
  • Valg af antenner: Rundstråle eller Retningsbestemte.
  • Mikrofonstativer til 2 x antenner.
  • Lydmixer til styring og tilslutning af de trådløse mikrofoner.
  • Lydanlæg der passer størrelsesmæssigt til antal gæster & venue.
  • Diverse kabler og stik for tilslutning af ovenstående lyd udstyr.
  • Behov for at leje AV- eller lydtekniker til opsætning og tilslutning.
Opsætning og indstilling af de eksterne antenner til trådløse mikrofoner.